23948sdkhjf

Från pappersarkiv till databas

Stockholm Vatten och Avfall går från pappersarkiv till databas och digitaliserar sitt konstruktions- och anläggningshanteringssystem.

Förra året vann Siemens upphandlingen av ett nytt konstruktions- och anläggningshanteringssystem för att digitalisera Stockholm Vatten och Avfalls verksamhet inom avloppsrening. Efter ett års implementering sätts nu Siemens system Comos i full drift. Kontraktet är värt omkring 11 miljoner kronor.

– Comos är ett kompetent, kraftfullt och användarvänligt system. Med den här lösningen får vi en öppen, flexibel och framtidssäker plattform som vi kan basera vårt långsiktiga digitaliseringsarbete på, säger Peter Jansson, projektansvarig på Stockholm Vatten och Avfall.

Comos bidrar till bättre dokumentation och kontroll – från att systemet för en anläggning byggs upp och genom hela dess livslängd.

– Vår lösning gör det enkelt och logiskt att strukturera och hantera data och bidrar därmed till en betydligt effektivare verksamhet. Med hjälp av Comos får Stockholm Vatten och Avfall ökad kontroll och bättre dokumentation kring processerna, säger Göran Persson, divisionschef för Digital Factory/Process Industries and Drives på Siemens.

Digitaliseringen är framdrivet av Stockholm Vatten och Avfalls projekt Stockholms framtida avloppsrening, SFA.

– Vi behövde säkerställa informationsleveransen och anläggningsinformationen. Det måste vara struktur, ordning och reda om man vill ha bra underlag, i synnerhet inför framtida ombyggnationer. Det innebär att vi måste ha kontroll över vår egen anläggningsinformation, säger Peter Jansson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111