23948sdkhjf

Gasfjädrar i rostfritt stål

Globala tillverkaren och leverantören av standardkomponenter, norelem, har utökat sitt sortiment av gasfjädrar med ett nytt tillägg av rostfritt stål. De korrosionsbeständiga komponenterna är, utöver andra branscher, speciellt lämpade för livsmedelsproduktion.

Gasfjädrar används i stor utsträckning inom olika branscher. Deras huvudsyfte är att styra rörelsen och bromsningen av massor med minimal ansträngning - till exempel med öppning, stängning och justering av lock, luckor eller huvar.

Kostsamma reklamationer har drabbat tillverkare de senaste åren. 2016 kostade en potatisåterkallning på grund av metallförorening en ledande potatisproducent nästan 600 000 pund. En tillverkare av konditorivaror var tvungen att dra tillbaka 59 olika konditorivaror från hyllorna på grund av metalltrådskontaminering. För livsmedelsproducenter är kompromisser om maskinsäkerhet därför inte förhandlingsbart.

För att minimera risken för korrosionsrelaterad förorening använder gasfjädrar kolvstänger gjorda av 1.4305 graderat rostfritt stål och tryckröret från 1.4301 graderat rostfritt stål. Oljan i gasfjäderns cylinder är också förenlig med FDA regulation 21 CFR 178.3570 (smörjmedel med tillfällig matkontakt), vilket innebär att de kan användas i livsmedelsindustrin.

De nya komponenterna i norelems gasfjäder är underhållsfria under hela livslängden, lovar företaget. De är lämpliga för driftstemperaturer mellan -20 ° C och + 80 ° C.  Dessutom är fjädrarna anpassningsbara. De kan fyllas enligt specifikation till önskat gastryck och levereras installationsfärdiga. Vid behov kan förlängningskraften minskas genom en integrerad påfyllningsventil. 

Standardutbudet av gasfjädrar finns med kolvstångsdiametrar på 6 mm till 14 mm och en rörelse på 40 mm till 400 mm. För att underlätta installationen har de gängor i båda ändar, med många anslutnings- och monteringselement tillgängliga i rostfritt stål som gör att gasfjädrarna är universellt tillämpliga.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109