23948sdkhjf

Lägre vibrationsnivå med ny diamantslipskål

Norton Clippers nya diamantslipskål Extreme CG Comfort är speciellt utvecklad för att sänka vibrationsnivåerna och minimera risken för handvibrationer, vilket även ger en bekvämare användning för operatören. I och med detta säkerställs att de högsta hälso- och säkerhetsnormerna uppfylls, samtidigt som slipskålen ger hög avverkning och erbjuder en lång livslängd.

Produkten har utformats för att minska vibrationerna med upp till fyra gånger jämfört med traditionella slipmetoder. Detta är möjligt tack vare en gummibussning runt slipskålen som absorberar vibrationerna innan de når operatörens händer. Förutom att skydda operatören betyder det också att produktiviteten ökar eftersom man kan arbeta betydligt längre.

Diamantslipskålen har utvecklats med Norton Clippers i-HD™ (Infiltrated High Density) teknologi vilket ger en mycket homogen densitet i hela diamantsegmentet utan att man behöver använda högt tryck. Diamantkornen blir med i-HD en integrerad del av segmentstrukturen.

Under den patenterade tillverkningsprocessen impregneras segmentstrukturen med ett bindemedel som håller fast diamantkornen i segmentet. Detta ger optimal användning av diamanterna och ger verktyget längre livslängd. Diamantslipskålen är avsedd för användning i vinkelslipmaskin och finns i 125 mm diameter. Den kan användas för torr- eller våtslipning av betong och diverse byggnadsmaterial.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109