23948sdkhjf

Flexibel molntjänst ska lösa säkerhetsutmaningar

ESET har lanserat en molnbaserad lösning för central säkerhetshantering. Den ska hantera IT-säkerhetsutmaningar som små och medelstora företag ställs inför.

Enligt färska uppgifter har nästan ett av fem små och medelstora företag fallit offer för ett externt säkerhetshot under de senaste två åren. Nästan hälften (44 %) tror att de kan stå inför ett cyberhot inom de närmaste tolv månaderna.

Utmaningen för många små och medelstora företag är att de varken har de resurser, den budget eller den kunskap som krävs för att på ett tillfredsställande sätt kunna bemöta det växande antalet cyberhot.

ESET, som i 30 år har utvecklat IT-säkerhetsprogram och -tjänster, har nu lanserat ESET Cloud Administrator, som kan liknas vid en ”central fjärrkontroll”. Det är en molnbaserad administrationskonsol för centraliserad drift och hantering av ESET:s säkerhetsprodukter.

Tjänsten kan den erbjuda små och medelstora företag en bekväm och problemfri användning, lovar ESET, med möjlighet att ansluta till och från valfri enhet eller plats.

Enligt företaget har lösningen lättanvända gränssnitt och enkel endpoint-distribution som gör det möjligt för IT-ansvariga medarbetare att hantera företagets säkerhet utan att behöva ha omfattande IT-kunskaper.

Förutom distribution och hantering sköter molntjänsten även rapporteringsfunktionen – både i samband med säkerhetsincidenter och gällande den övergripande prestandan hos ESET:s säkerhetsprodukter som är installerade i företagets nätverk.

Molntjänsten kräver ingen styrserverinstallation. Lösningen är klar att använda direkt vid köp och sköter även alla uppgraderingar i bakgrunden utan att någon administratör behöver övervaka arbetet, vilket minimerar störningarna i verksamheten. Inte heller kräver tjänsten att företaget skaffar någon ytterligare IT-personal eller ny maskinvara, vilket minskar företagets kostnader.

- För små och medelstora företag måste en säkerhetslösning vara tillförlitlig och enkel att använda och orsaka så lite påverkan på IT- och affärsprocesserna som möjligt. Kostnaden är också en viktig faktor. Företagen vill ha teknik som stämmer överens med deras verksamhetsbehov till ett överkomligt pris. För dessa kunder kan vi nu erbjuda en viktig pusselbit som passar deras nätverksinfrastruktur och ger små och mellanstora företag den ’allt-i-ett-säkerhetslösning’ som de behöver, säger Vladimír Maovčík som är Business Security Product Manager på ESET.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11