23948sdkhjf

Blir helhetsleverantör till Västlänken

NCC och Ramirent har inlett ett nära samarbete gällande arbetet med en deletapp av Västlänken.

Ramirent blir helhetsleverantör när NCC bygger en deletapp av Västlänken vid Göteborgs Centralstation, på uppdrag av Trafikverket.

Det omfattande projektet utgör en av fyra deletapper i infrastrukturprojektet och består av att bygga en ny bro över E6:an, en ny underjordisk pendeltågsstation, samt cirka två kilometer anslutande tågtunnel. Arbetet med Centralstationen uppskattas till 4,7 miljarder kronor och väntas pågå i åtta år.  

   – Eftersom projektet både är omfattande och kommer att sträcka sig över en lång tid har vi på Ramirent planerat inför detta tillsammans med NCC sedan ungefär ett år tillbaka. Det är viktigt att vi i samverkan hittar lösningar som både är produktionseffektiva och ekonomiska, säger Christopher Ridderstad, affärschef på Ramirent Väst.

Samarbetet innebär att Ramirent är delaktiga såväl i planeringsmöten som i byggmöten tillsammans med NCC. Målet är att NCC ska ha rätt maskiner och utrustning i rätt tid samt på rätt plats genom hela projektet. Ramirent kommer att ha personal på plats under dagtid för att försäkra sig om att arbete och logistik fungerar smidigt.

   – Projektet är väldigt komplext och ställer helt andra krav än många andra byggarbetsplatser. Genom att ha personal på plats, helt fokuserad på logistik och säkerhet med full insyn och rätt kompetens kan vi tillsammans med NCC säkerställa en trygg arbetsplats, säger Jonas Söderkvist, vd för Ramirent.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1