23948sdkhjf

TeleComputing köper Keystep

TeleComputing har tecknat ett avtal om att köpa det norska It-företaget Keystep, och stärker nu satsningen inom säkerhet, rådgivning och molnlösningar.

-Genom uppköpet stärker vi våra tjänster inom säkerhet, rådgivning och molntjänster inklusive migrering till molnet. Med Keystep i laget tar vi också en position inom kompetensområden som Oracle, Open Source och applikationsdrift, säger koncernchef Terje Mjös.

Han fortsätter:

-Keystep är en attraktiv verksamhet och med en god matchning till TeleComputing. De har visat på god tillväxt, de har rätt kompetens och en fin kundportfölj med nöjda kunder. Våra respektive kunder kommer få en ännu bättre partner för sin digitala transformation.

Keystep har flera kunder från offentlig sektor i sin portfölj och har kunder inom branscher som media, bank och finans, olja och gas samt livsmedelsindustrin. Keystep har också en egen säkerhetsenhet som erbjuder övervakning, rådgivning och utbildning för kundernas säkerhetsbehov.

-Detta är fördelar som vi kan nyttja och vidareutveckla tillsammans med Keystep, och vårt säkerhetserbjudande blir en viktig konkurrensfördel i en värld där hotbilden stadigt ökar.

Verkställande direktör i Keystep, Svein R. Bergsli, säger att uppköpet är bra för kunderna och Keysteps personal.  – Vi är särskilt glada för att bli en del av TeleComputings satsning på molntjänster, säkerhet och rådgivning. Vi valde TeleComputing, för att de har en stark position i Norge och Sverige, en stark kompetensmiljö på hybrida molntjänster och rådgivning samt att de kompletterar våra tjänster och ambitioner på ett bra sätt.

Han understryker att den ökade efterfrågan på molntjänster är en viktig faktor för samgåendet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094