23948sdkhjf

Större och starkare mobil robot

Danska Mobile Industrial Robots, MiR, har lanserat sin senaste innovation - MiR500. Roboten har en lyftkapacitet på 500 kilo och kan automatiskt hämta, transportera och leverera lastpallar med en hastighet på upp till 7,2 km/h. Industrin kan nu optimera sin logistik genom hela tillverkningskedjan, från lager till varuleverans, med en komplett flotta av MiR-robotar.

På samma sätt som MiR:s övriga robotar manövrerar MiR500 säkert och kringgår människor och andra hinder. Roboten kan se alla hinder i en omkrets på 360° och kan därmed förflytta sig självständigt och hitta den effektivaste vägen till målet.

Roboten har utvecklats för att uppfylla de höga säkerhetsnormerna som krävs för att uppnå den erkända TÜV-certifieringen. Tekniken är i grunden densamma som i MiR100 och MiR200. Skillnaden är storleken, bärkraften och användningsmöjligheterna.

MiR500 har en kraftfullare konstruktion än företagets andra robotar och passar därför i industriella miljöer. Principerna från MiR100 och MiR200 har använts. Det krävs därför inte några nya kunskaper för att programmera MiR500. Det är, enligt MiR, enkelt att utveckla och byta ut toppmoduler så att roboten kan användas till olika transportändamål. Den kan exempelvis monteras med en pallgaffel, ett transportband eller en robotarm.

MiR500mlotsvarar  standardmåtten för en Europapall. Palltransporten sker med hjälp av specialutformade pallgafflar och pallstativ som garanterar säker hantering.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14