23948sdkhjf

Gratis utbildning för industrin

Sprymer AB ska i år utbilda svensk industri i tillämpad artificiell intelligens, AI, och maskininlärning, ML.

Utbildningen är ett samarbete med Automation Region och innovationsmyndigheten Vinnova. Vinnova skjuter till en miljon kronor och Automation Region bidrar med sitt kontaktnät, sin kompetens, och med informationsspridning. Tidigare har en studie gjorts av projektets genomförbarhet, som finansierades av PiiA, Processindustriell IT och Automation.

Tio svenska industriföretag erbjuds ett kostnadsfritt introduktionspaket som består av både utbildning och praktisk genomlysning av potentialen i att använda artificiell intelligens och maskininlärning i sin verksamhet.

Projektets mål är dels att hjälpa företagen att komma igång med AI och ML, så att företagen kan öka sin konkurrenskraft, dels att få företagen att öka sin digitalisering.

Sprymer är ett företag som förser tillverkande svenska och utländska industriföretag med överordnade system för produktionsstöd, MES. Eftersom all relevant data lagras ger systemet en detaljerad produktionshistorik som kan användas som erfarenhetsbas för maskininlärningsmetoder.

MES och maskininlärning ger tillsammans stora möjligheter att förutsäga och undvika problem som kassationer och reklamationer. Genom att tidigt upptäcka och undvika avvikelser i grundinformationen för tillverkningsprocessen, felinställda maskiner och avvikande funktioner hos utrustning kan industrin spara mycket pengar och öka sin lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126