23948sdkhjf

Industriella PoE-switchar

Phoenix Contact expanderar sitt utbud av Power over Ethernet (PoE) switchar med nya managed och unmanaged switchar. Switcharna är redan från designstadiet optimerade för kraven på driftsäkerhet som ställs i tuffa industriella installationer som till exempel kameror, belysning inom såväl maskinautomation som fastighetsautomation. De nya switcharna följer standarden IEEE 802.3 för PoE+ kompatibla enheter.

De enklare unmanaged switcharna ligger i 1000 serien och erbjuder ett brett temperaturområde, gigabit portar samt support för video kameror med så kallade ”jumboframes”. Varje port är designad för en effektbudget på 30W och i utbudet hittar man även switchar som kan bestyckas med valfria SFP-pluggar om man har önskemål rörande till exempel fiberoptik.

De smarta “managed” switcharna i 4000-serien erbjuder en effektbudget på 60W per port och följer därmed den nya IEEE 802.3bt standarden. Utbudet finns för gigabit, SFP portar och nya möjligheter till en applikationsanpassad konfigurering, där man bland annat kan ställa in vilka dagar/timmar och så vidare som PoE-matningen skall finnas tillgänglig, samt en möjlighet att övervaka belastningen på varje port och även en möjlighet till en automatiskt omstart av PoE-enheten som drivs av switchen. 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362