23948sdkhjf

IO-Link kommunikation till säkerhetsdörrar

Phoenix Contacts erbjuder ett nytt koncept för säkerhetsrelaterad dörrövervakning i maskiner enligt EN ISO 14119 med säkerhetsnivå upptill PLe.

Konceptet består av kodade dörrswitchar i kombination med det smala PSRmini reläet som även kan kommunicera med IO-link. De elektroniska säkerhetsswitcharna används för en säker dörr-/positionsövervakning i maskiner och produktionslinjer.

Den kompakta switchen med M12 anslutning kan flexibelt installeras på dörrarna som skall övervakas. Switcharna som är konstruerade med RFID-teknologi, ger maximalt skydd mot manipulation och kan installeras såväl enskilt eller i serie (30 switchar) men ändå uppnå upptill PLe enligt den gällande EN ISO14119-standarden.

Kombineras säkerhetsswitcharna med det nya säkerhetssreläet PSR-MC42 kan all viktig driftinformation överföras till styrsystemet med IO-Link. Här kan användaren bland annat läsa av vilken dörr som är öppen, status, larm, och så vidare vilket ger en kostnadseffektiv lösning för leverantörer som önskar få en så kallade ”smart factory” maskin.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094