23948sdkhjf

De erbjuder online-kurser om lagerbyten

Alla som är intresserade av att lära sig de bästa metoderna för montering och demontering av lager med hjälp av mekaniska verktyg kan registrera sig på NSK-akademiens online-plattform.

Korrekt montering och demontering av lager är avgörande för optimal drift och kontinuerligt underhåll av maskiner. Därför har ändamålsenliga mekaniska verktyg tillverkats av NSK. För att hjälpa användarna att maximera fördelarna med dessa verktyg finns nu en ny handledning online på NSK-akademien.

På akademiens hemsida, www.nskacademy.com, får man ta del av den senaste AIP+ (Value Added Program)-handledningen. Med en kurs, en video och ett frågeformulär kan praktikanter arbeta sig igenom den nya mekaniska verktygsmodulen, samt erhålla ett certifikat efter framgångsrik genomförande.

Gällande lagermontering förklarar modulen hur man väljer rätt storlek på ringen och hylsan från NSK:s monterings-kit FTN333. Den rätta kombinationen av dessa element säkerställer att monteringskrafter aldrig appliceras på rullningselementen i ett lager, varigenom potentiell skada undviks. Hur man framgångsrikt överför lasten på centerlinjen ingår också i handledningens videoelement. 

Demontering med NSK:s BPN62-avdragskit, utan skada på axeln eller huset, börjar med att välja rätt extraktionsskruv och dragarm, vilket framgår av instruktionsmodulen. Faktorer som hur man lokaliserar rätt position på lagerbanan och garanterar jämn extraktionskraft visas också. 

NSK:s mekaniska verktygshandledning förenar ett växande antal instruktionsmoduler för AIP+ -baserade underhålls- och serviceverktyg, vilka nu finns på NSK-akademin. Var och en är utformad för att stödja optimal maskinprestanda och problemfri drift.  NSK, som står för Nippon Seiko Kabushiki Kaisha, grundades för 100 år sedan. Det är ett japanskt börsnoterat företag som har utvecklats från en regional kullagerleverantör till en rullagerspecialist och leverantör till bilindustrin med global marknadsnärvaro.

Idag sysselsätter NSK mer än 31 500 anställda i 30 länder. Utöver en komplett rullagerportfölj utvecklar och tillverkar NSK precisionskomponenter och mekatroniska produkter, samt system och komponenter till fordonsindustrin, bland annat hjullagerenheter och elstyrsystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111