23948sdkhjf

Artificiell intelligens övervakar produktionen

Sandvik Materials Technology och Maintpartner har ingått avtal om att implementera en AI-baserad prediktiv analys vid Sandviks varmvalsverk i Sandviken.

MP INtelligence® är ett system som varnar för framväxande fel och processtörningar långt innan andra system reagerar, enligt Maintpartner. Systemet ska säkra Sandviks produktion och säkerställa slutprodukternas kvalitet. Det kommer också att styra operatörerna för att optimera anläggningens drift och processer.

- MP INtelligence hjälper till att undvika förluster som kan uppgå till flera miljoner euro på grund av oväntade fel och påföljande produktions- och driftstopp. Detta avtal stärker vår position inom metallindustrin, medan systemet redan har en stadig position inom andra branscher som energi-, kemi- och läkemedelsindustrin, säger Otto Tarkiainen, chefen för enheten produktivitet och digitala lösningar vid Maintpartner.

Sandvik Materials Technology är en ledande utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria stål, pulverbaserade legeringar och speciallegeringar för de mest krävande industrierna. Sandvikens stålverk tillverkar varmvalsade stålprodukter med en årlig kapacitet på 250 000 ton.

Avtalet med Maintpartner gäller tillsvidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062