23948sdkhjf

Nexans byter fokus i Danmark

Inriktar sig mot fiberkabel vilket produceras i svenska Grimsås.

Kabelkoncernen Nexans stänger ner produktionen i Julsminde, men finns kvar i Danmark genom nytt förvärv i Viborg.

Koncernen har tagit beslut om att stänga ner produktionen av signalkabel vid fabriken i Julsminde, Danmark. Fokus ska i stället läggas på fiberkabel, vilken produceras vid företagets fabrik i svenska Grimsås.

Detta får till följd att Julsminde-företagets 23 fabriksmedarbetare blir utan arbete. Det danska företagets kundservice, säljsupport och administration flyttas till Tyskland och Sverige.

Detta beslut återspeglar inte på något sätt alla de duktiga medarbetare som berörs. Vi kommer under de kommande veckorna, i nära samarbete med fackföreningsrepresentanterna, att tillhandahålla nödvändig information och stöd till dem som berörs, säger Ole Nielsen, VD på Nexans Denmark.

– Produktionen av signalkabel kommer delvis att flyttas till Sverige men även till andra Nexansenheter inom koncernen, säger Eva Wallin, kommunikationschef för Nexans Sverige, till Metal Supplys syskonsida Plastforum.

Eva Wallin uppger även att koncernen i januari förvärvade en majoritetspost i BE CableCon, i danska Viborg. Producent och leverantör av kabelkit för vindturbiner.

– Så Nexans lämnar inte Danmark. Genom den nya verksamheten i Viborg kommer vi att producera lågspännings- och mellanspänningsapplikationer men även tillbehör som kabelskor, kontakter och termineringar, förkontakterade och förmonterade kabelkit samt skräddarsydda, installationsklara kit, säger Wallin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144