23948sdkhjf

60-miljonersinvestering påskyndar expansion

Ett riskkapitalbolag har investerat sex miljoner euro i teknikföretaget Eficode, som därmed kan påskynda den internationella expansionen av sin produkt- och serviceverksamhet.

Eficode har, allt sedan företaget grundades år 2005, genom sina mjukvaruproduktionsmetoder och sina DevOps-tjänster stött nordeuropeiska företag i deras digitala förnyelse. DevOps ROOT Platform är en programvara baserad på artificiell intelligens.

Eficode är en pionjär inom den förändring mjukvaruproduktionen just nu genomgår, där mjukvarorna blir alltmer intelligenta och automatiserade. Företagets mål är att göra sina kunder till ännu bättre mjukvaruföretag genom att automatisera utvecklingen för att möta affärsverksamhetens behov och tillsammans skapa digitala tjänster av hög kvalitet.

Nu har riskkapitalbolaget Bocap investerat sex miljoner euro i Eficode. Investeringen påskyndar Eficods internationella expansion. Målet är att öppna flera nya kontor utanför Norden före utgången av 2019. Företaget har idag kontor i Sverige, Danmark och Finland. Totalt har företaget 235 anställda.

Företagets tillväxt har de senaste två åren överstigit 100 procent. Prognosen för det pågående finansåret är 23 miljoner euro.

DevOps ROOT Platform, service- och konsultsverksamhet, står för närvarande för halva företagets omsättning. Eficod är övertygat om att det tack vare Bocaps investering och internationaliseringen kommer att öka den totala omsättningen märkbart.

-Våra kunder utnyttjar Eficodes DevOps-tjänster för att uppnå en hög grad av automatisering vid leverans av digitala tjänster. Samtliga digitaliseringsprojekt idag är praktiskt taget mjukvaruprojekt. Det är uppenbart att betydande ekonomiska fördelar kommer att uppnås genom att höja graden av automation, menar Risto Virkkala, VD för Eficode

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109