23948sdkhjf

Broarbete stänger E22:an

I kväll, den 5 april, stängs E22:an av för trafik i Lund med anledning av ett rekordstort broarbete.

Avstängningen blir mellan trafikplatserna Gastelyckan och Lund Norra. Avstängningen varar i två veckor. Det är en ny bro för spårvagn som ska skjutas på plats, vilket är ett rekordstort broarbete i Sverige. Den gamla bron ska rivas.

Den nya bron blir bredare så att både vägbana och spår till Lunds nya spårväg, som beräknas öppna år 2020, ska få plats.

Trafiken kommer att ledas om utanför Lund. Det förvarnas om stora trafikstörningar. E22:an mellan Gastelyckan och Lund Norra är hårt belastad. Vid rusningstrafik uppstår ofta köbildning i norrgående körfält då många svänger av vid trafikplats Lund Norra.

I dag blir det ofta köbildning vid rusningstrafik i norrgående körfält då många kör av vid Lund Norra. Trafikflödet ligger nära kapacitetsgränsen, enligt Trafikverkets bedömning.

Utbyggnadsplaner i Lund kommer att medföra ytterligare trafik som, enligt verket, hotar framkomligheten på E22. Trafikverket planerar därför en ombyggnad av den aktuella sträckan på motorvägen. E22 är av riksintresse och ingår i det transeuropeiska nätet för transporter, TEN-T, och en hög framkomlighet är av största vikt.

Ett extra körfält i varje riktning ska anläggas mellan Gastelyckan och Lund Norra. Trafikplats Lund Norra kompletteras med nya av- och påfartsramper i sydlig riktning. Det blir också ett antal nya broar i området.

Byggstarten är beräknad till 2020 och ombyggnaden ska vara klar 2022, till en kostnad av 230 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078