23948sdkhjf

ABB-teknik i solkraftspark i Dubai

ABB har tagit hem en order värd mer än 90 miljoner dollar från DEWA, det ledande energibolaget i Förenade Arabemiraten.

Efter åratal av snabb tillväxt och urbanisering fortsätter Dubai att vara en av de snabbast växande städerna i världen. Uppsvinget i befolkningstillväxt och olika sektorer i ekonomin, som turism, har lett till en ökad efterfrågan på energi.

För att öka elförsörjningen och uppfylla målen om en ökad användning av förnybar energi lanserade Förenade Arabemiraten sin ambitiösa strategi Dubai Clean Energy Strategy 2050 som ska göra Dubai till ett globalt center för ren energi och grön ekonomi.

Solkraftsparken Mohammed bin Rashid Al Maktoum är en viktig del av Dubais förnybara energistrategi. När parken står klar 2030 kommer den att uppta 214 km2, generera 5 000 MW och minska koldioxidutsläppen med cirka 6,5 miljoner ton.

ABB ska bygga en elkraftsanläggning på 400 kV, som integrerar solkraften från solkraftsparken med staden Shams elnät. Detta blir ABB:s andra anläggning för solkraftsparken

ABB ansvarar för design, leverans och installation samt driftsättning av ställverket i Shams på 400/132 kV som, när det står klart, kommer att ha en total kapacitet på mer än 2 000 MVA. När fas 3 i projektet är slutfört 2020 kommer den totala solkraften som genereras via Solar Photovoltaic att överstiga 1 000 MW.

-I Dubai har vi en omfattande strategi i energisektorn. Vi är engagerade i att nå målen i Dubai Clean Energy Strategy 2050, om att 75 procent av Förenade Arabemiratens totala energiproduktion ska komma från ren energi år 2050. För att uppnå målen krävs en kapacitet på 42 000 MW med ren och förnybar energi år 2050. Det dominerande projektet för att uppnå dessa mål är solkraftsparken, med investeringar på totalt 50 miljarder AED, emiratiska dirham, säger Saeed Mohammed Al Tayer, Managing Director och CEO för DEWA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.144