23948sdkhjf

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Patrik Malmsten är en av talarna på Underhållsdagarna den 22-23 november i Stockholm. Han jobbar inte bara med UH på Astra Zeneca utan han är också ordförande i SIS/Riksorganisationen Svenskt Underhålls standardiseringskommitté.

- På Astra Zeneca införde vi den första standarden 2007 - terminologistandarden, för att vi skulle tala samma språk med varandra och börja förstå vad underhåll och förebyggande UH betyder. Vi lyfte in den terminologin i våra interna standarder. Våra interna standarder måste alla läsa och bekräfta, så att vi får ett kvitto på att alla har tagit del av det, berättar Patrik Malmsten för U&D.

Standarderna har ökat medvetenheten på företaget och gjort det lättare att prata om vilka förbättringsområden man har. Då har det varit en fördel och trygghet att kunna peka på standarder, tycker han.

- Det är ett arbetssätt jag vill rekommendera andra att införa.

Underhållsdagarna arrangeras av U&D tillsammans med Riksorganisationen Svenskt Underhåll. De två halvdagarna, med middagsbjudning emellan, hålls på konferensanläggningen Skogshem & Wijk, på Lidingö i Stockholm. Första dagen börjar föreläsningarna klockan 13 och andra dagen avslutas eventet klockan 13.

Här kan du läsa mer om programmet:

http://www.underhallsdagarna.se/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078