23948sdkhjf

Sammanslagning på gång

I mitten av Juli 2017 beslutade SST Slitskyddsteknik AB och Defensa Service AB att påbörja arbetet med en sammanslagning.

- Vi har under nästan ett års tid arbetat med att ta fram en modell för sammanslagningen som båda bolagen varit tillfreds med avseende kundnytta, Defensa ́s och SST ́s personal samt maskinpark, säger Mikael Ringsåker, en av Defensa’s grundare.

Anders Sjöberg, som startade SST kommenterar sammanslagningen så här:

- Under 2018 kommer vi fortsätta att arbeta med att slå samman våra kundregister, kompetenser och maskinpark men vi har redan nu arbetat en hel del tillsammans och det ser mycket lovande ut.

- En starkare och bredare spelare på den intressanta slitskyddkartan har nu sett sitt ljus, anser Mikael Ringsåker.

Verksamheten kommer att verka i SST ́s namn och i dess lokaler i Karlstad. Sammanslagningen är en följd av gemensamma diskussioner där båda bolagen ser stora fördelar för befintliga och nya kunder med ett bredare  produkt- och tjänsteutbud. Arbetet startar omgående och förväntas vara helt klart under 2018.

SST startade sin verksamhet 1990 och har i dag 30 anställda i Karlstad och Piteå. Under dessa verksamhetsår har ett brett produktutbud arbetats fram där bland annat cementbaserat slitskydd, termisk sprutning, slitplåt, kompositbeläggning, polyuretan och polyurea kan nämnas. Utöver appliceringen av dessa produkter arbetar SST med projekthantering, montage och underhållsservice samt verkstadstjänster.

DSAB startade sin verksamhet 2008 i Grums och är idag fem anställda. Flytten gick till Säffle 2010 där avancerade beläggningsarbeten med kompositmaterial på stål och betong samt servicetjänster mot processindustrin varit huvudnäringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078