23948sdkhjf

Levererar en LNG-terminal till Finland

Teknologikoncernen Wärtsilä har avtalat med Hamina LNG Oy om levererans av en nyckelfärdig mottagningsterminal för flytande naturgas, LNG.

Avtalet omfattar platsfyllning, jordrenovering, anläggningsarbete, infrastruktur, uppsamlingstank med en kombinerad volym på 30 000 m3, återförgasning och gasmätning, BOG-system (hantering av förångad gas), el- och kontrollsystem, lossnings- och lastningssystem samt bunkring och vagnslastning.

LNG-terminalen ska byggas i Fredrikshamn i Finland och ska tas i drift i augusti 2020. Hamnen i Fredrikshamn är Finlands första terminal för LNG-mottagning som ansluts till det finska gasnätet och tryggar kundernas gasförsörjning. När terminalen tagits i bruk, kan man även leverera LNG mycket snabbt med lastbil till de större hamnarna i Finland. - Vi vill skapa en terminalinfrastruktur som både erbjuder fartygsbunkring och utökar antalet gasförsörjningskällor i landet. Wärtsiläs teknik motsvarar våra behov och företaget har bäst lokal kännedom och erfarenhet som EPC-leverantör i svåra väderförhållanden. Wärtsilä erbjuder heltäckande EPC-kapacitet samt unik kompetens inom gashantering, säger Peter van Buuren, vd på Hamina LNG Oy.

Timo Mahlanen, Senior Business Development Manager på Wärtsilä Energy Solutions, kommenterar affärsuppgörelsen så här: - Haminaprojektet är en del av Finlands planer att skapa ett nätverk av medelstora LNG-terminaler med målet att erbjuda gasförsörjning till lokala industrier och LNG för fartygsbunkring samt att säkerställa ytterligare en gaskälla för landet. Projektet kommer att ge stora minskningar av koldioxidutsläppen genom att tillhandahålla renare bränsle för transport och industri. Samtidigt tryggar LNG-infrastrukturen den finska försörjningen med en gasnätsanslutning. Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerade teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Företagets globala servicenätverk tillhandahåller drift- och underhållssupport som säkerställer driftsäkerhet och optimerade prestanda hos LNG-installationer.

Bildtext: Hamnen i Fredrikshamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298