23948sdkhjf

Fortsätter uppgradering av vibrationsmätning

Det uppgraderingsprojekt av vibrationsmätningen som BillerudKorsnäs Frövi inledde 2015 fortsätter med nya investeringar.
Det äldre vibrationsövervakningssystemet på kartongmaskinen KM5 har nått slutet av sin tekniska livslängd. Under hösten 2015 installerades därför SPM:s Intellinova på tre av torkgrupperna i kartongmaskinens torkparti.
När projektet nu rullar vidare införskaffar man ytterligare tjugo Intellinova-enheter med vibrationsmoduler som ska ersätta det äldre vibrationssystemet på resterande torkgrupper. Befintligt kablage och vibrationsgivare på totalt 640 mätpunkter bibehålls, medan själva mätenheterna alltså byts ut. SPM:s serviceingenjörer utför utbytet löpande under 2017.

I och med uppgraderingen till Intellinova får man tillgång till den patenterade vibrationsteknologin HD ENV, som ger maximal förvarningstid mot nedsatt mekanisk kondition i växellådor och lager. Tydliga och lättolkade mätresultat i både spektrum och tidssignal underlättar verifiering av skadetyp.

- Det är ett naturligt steg i uppgraderingen. Det känns bra med en oberoende aktör inom tillståndsbaserat underhåll, där man är aktiv och leder utvecklingen, med nya mätmetoder som HD teknologi med mera. Även den nya enheten Intellinova Parallell kommer bli användbar inom vår industri, på rullmaskin och även i andra delar i vår process där man behöver kunna mäta parallellt som pressnyp och kalandrar, exempelvis, kommenterar Tobias Andersson, vibrationstekniker. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079