23948sdkhjf

Etappmål nått för Svenskt Underhåll

500 medlemmar var målet som sattes när gruppen skapades i juni 2016. Nu är det nått.

”Nu siktar vi på det dubbla antalet för att ännu effektivare kunna sprida budskapet om behovet och nyttan av underhåll och driftsäkerhet”, skriver organisationens Torsten Ekström på LinkedIn.

Branschföreningen strävar efter att påverka samhällsutvecklingen mot en hållbar tillväxt och öka svensk industris konkurrenskraft.

Främsta uppgiften är att ”främja svenskt näringsliv att uppnå hög driftsäkerhet och utmärkt kapitalvård av fysiska anläggningar genom en samverkan mellan föreningens medlemmar att utvecklas inom underhåll”.

Under det gångna året har organisationen arrangerat en rad seminarier, workshops och andra aktiviteter.

Den 28 september hålls en workshop kring Nyckeltal för underhållsprocesser. En dag där deltagarna ska lära sig att praktiskt använda viktiga nyckeltal som är sammanställda i standarden SS-EN 15341:2007 ”Nyckelprestationsindikatorer”. De kommer även få ta del av den kommande uppdateringen av EN 15341 och den helt nya standarden EN 17007 ”Underhållsprocessen och tillhörande indikatorer”.

Den 9 oktober är det tentamen inom Ledning av underhåll och den 10 oktober tentamen för specialister som underhållstekniker. Den 25 oktober är det en workshop där man diskuterar olika arbetssätt för att öka säkerheten i samband med genomförandet av underhållsaktiviteter.

Den 22-23 november arrangerar svenskt Underhåll och U&D Underhållsdagarna på Lidingö. Då tas ett helhetsgrepp om underhåll och driftsäkerhet, både från teori till praktik och från operativ till strategisk nivå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.486