23948sdkhjf

Tre års förvarningstid för lagerskada

På en kemisk fabrik i Finland upptäcktes för tre år sedan de första tecknen på skador på ett lager i ett av bärhjulen på en torktrumma.
Upptäckten gjordes med hjälp av onlinesystemet Intellinova Compact, från SPM. Lagret ersattes i somras under ett planerat underhållsstopp. Vid inspektion av det demonterade lagret bekräftades en större ytterringsskada.

Det internationella kemiföretaget har sedan 2012 använt SPM:s onlinesystem för tillståndskontroll på sina långsamtroterande och tunga torktrummor, som roterar med ca 15 varv per minut. Systemet använder SMP HD-mätningar och vibrationsanalys med HD ENV.

Upptäckt av lagerskadan gjordes i maj 2014 och följdes under de följande tre åren noggrant med hjälp av onlinesystemet och stötpulsteknologin SPM HD.

”Den långa förvarningstiden gav UH-avdelningen gott om tid att planera för lagerbytet, inklusive tillverkning av nödvändig specialutrustning för att utföra bytet så säkert och snabbt som möjligt – faktorer som alla bidrog till att minimera driftstopp och reparationskostnader”, berättar SPM på sin hemsida.

 

Foto: Det nedmonterade bärhjulet. (Foto: SPM Instrument Finland)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094