Ocab väljer IFS

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Skadeserviceföretaget Ocab kommer att använda IFS Applications 9 för att standardisera sina processer och ge servicetekniker tillgång till avancerade mobila tjänster i ERP-systemet.

Ocab, som har verksamhet i hela Sverige, erbjuder tjänster inom sanering, avfuktning, underhåll och utredning av fastigheter för kommersiella och privata kunder.

Ocab kan nu hantera kritisk information i affärssystemet via både fasta och mobila enheter, med förbättrad kundservice och ökad effektivitet i verksamheten som resultat.

Ocab kommer att använda en fullt integrerad ERP-lösning för att stödja och optimera uppdragskritiska affärsprocesser som ekonomi, service, HR, supply chain, mobilitet och affärsanalys. 

Fler än 400 användare får tillgång till en heltäckande ERP-lösning, från enstaka arbetsordrar till omfattande uppdrag för service och underhåll, samt stora projekt som omfattar flera affärsenheter och dotterbolag.

Serviceteknikerna på fältet förses med avancerade verktyg för att hantera uppdrag och arbetsordrar genom sina mobiler. Den flexibla och skalbara arkitekturen möjliggör konfigurering direkt i systemet, ingen lokal kundanpassning behövs.

Läs också: Glastillverkare satsar på IFS

Lösningen förser Ocab med tillförlitlig data och kontroll tillsammans med en hög grad av automatisering genom hela organisationen. IFS Applications ersätter de flesta befintliga system med en enda ERP-lösning. Eftersom det är byggt med standardiserade, väldokumenterade moduler uppges det nya systemet vara enkelt att underhålla och uppgradera när nya uppgraderingar släpps.

– Ocab har vuxit snabbt de senaste åren. Med IFS Applications förbättrar vi kontrollen och kan genom en enda lösning hantera serviceordrar och processer inom alla affärsområden och samtidigt skapa en effektivare mobil serviceorganisation, säger Marie Freding, finansdirektör, Oleter Group.

Foto: IFS

Mer om: IFS


Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123