23948sdkhjf

En intensiv mässhöst

Aliaxis, som gör högpresterande keramiska produkter, går en het mässhöst till mötes.

Aliaxis gör keramiska produkter för korrosions, slitage och
högtemperaturzoner. I höst ställer företaget ut på de fem största mässorna i Norden. Först ut är Advanced Engineering i Oslo den 20 – 21 september.

- Detta mässkoncept är nytt för Aliaxis och vi tror att vi på denna mässa kan etablera kontakter med nya potentiella kunder på den norska industrimarknaden, säger Cornelia F. Sundberg, Sales Director Nordic Region.

Den finska marknaden möter Aliaxis bland annat genom att delta på underleverantörsmässan Alihankinta i Tammerfors den 26 – 28 september. På den finska marknaden finns det fortfarande mycket nytt att hämta.

HI-Messen i Herning den 3 – 5 oktober är en lika viktig mässa för den danska marknaden. Aliaxis har fått ett 3-stjärnigt pris för bästa nyhet på HI-messens hemsida för ”SNABB LEVERANS AV KERAMISKE PROTOTYPER”.

Tillverkning av enstaka prototyper behöver inte längre ta upp till flera veckor. Nu kan även mer avancerade prototyper levereras inom två veckor, med hjälp av en enstegs produktionsmetod. Det är danska Aliaxis Utilities & Industri A/S, som i höst presenterar denna nyhet.

För att kunna klara snabb produktion av prototyper använder Aliaxis CAD/CAM-programmering från ideutveckling till färdiga prototyper i de keramiska FRIALIT-DEGUSSIT-materialen. Det garanterar, enligt utställaren, hög processäkerhet och hög geometrisk flexibilitet vid design av komponenter.

Eftersom det är den sintrade komponenten som används vid fräsning och bearbetning, motsvarar prototypernas materialegenskaper 100 procents seriekvalitet. Prototyper i seriekvalitet enligt kundens krav kan framställas i de keramiska materialen aluminiumoxid, zirkoniumoxid och zirkoniumförstärkt aluminiumoxid.

Två veckor senare står OTD-mässan i Stavanger för dörren. OTD står för Offshore Technology Days.

- Vi ser flera signaler på marknaden som visar att branschen är på väg uppåt igen, berättar Cornelia F. Sundberg.

Offshore och subsea-branschen är mycket viktig för Aliaxis. På den norska marknaden står den för 95 procent av omsättningen, ser man till hela Norden är siffran ca 30 procent.    

Fyra veckor senare, den 14-17 november, är det dags för Elmia Subcontractor. Mässan är årets viktigaste event för Aliaxis Utilities & Industry AB i Norden. Där träffar företaget den svenska verkstadsindustrin, inte minst fordonsindustrin och dess underleverantörer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079