En intensiv mässhöst

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Aliaxis, som gör högpresterande keramiska produkter, går en het mässhöst till mötes.

Aliaxis gör keramiska produkter för korrosions, slitage och
högtemperaturzoner. I höst ställer företaget ut på de fem största mässorna i Norden. Först ut är Advanced Engineering i Oslo den 20 – 21 september.

- Detta mässkoncept är nytt för Aliaxis och vi tror att vi på denna mässa kan etablera kontakter med nya potentiella kunder på den norska industrimarknaden, säger Cornelia F. Sundberg, Sales Director Nordic Region.

Den finska marknaden möter Aliaxis bland annat genom att delta på underleverantörsmässan Alihankinta i Tammerfors den 26 – 28 september. På den finska marknaden finns det fortfarande mycket nytt att hämta.

HI-Messen i Herning den 3 – 5 oktober är en lika viktig mässa för den danska marknaden. Aliaxis har fått ett 3-stjärnigt pris för bästa nyhet på HI-messens hemsida för ”SNABB LEVERANS AV KERAMISKE PROTOTYPER”.

Tillverkning av enstaka prototyper behöver inte längre ta upp till flera veckor. Nu kan även mer avancerade prototyper levereras inom två veckor, med hjälp av en enstegs produktionsmetod. Det är danska Aliaxis Utilities & Industri A/S, som i höst presenterar denna nyhet.

För att kunna klara snabb produktion av prototyper använder Aliaxis CAD/CAM-programmering från ideutveckling till färdiga prototyper i de keramiska FRIALIT-DEGUSSIT-materialen. Det garanterar, enligt utställaren, hög processäkerhet och hög geometrisk flexibilitet vid design av komponenter.

Eftersom det är den sintrade komponenten som används vid fräsning och bearbetning, motsvarar prototypernas materialegenskaper 100 procents seriekvalitet. Prototyper i seriekvalitet enligt kundens krav kan framställas i de keramiska materialen aluminiumoxid, zirkoniumoxid och zirkoniumförstärkt aluminiumoxid.

Två veckor senare står OTD-mässan i Stavanger för dörren. OTD står för Offshore Technology Days.

- Vi ser flera signaler på marknaden som visar att branschen är på väg uppåt igen, berättar Cornelia F. Sundberg.

Offshore och subsea-branschen är mycket viktig för Aliaxis. På den norska marknaden står den för 95 procent av omsättningen, ser man till hela Norden är siffran ca 30 procent.    

Fyra veckor senare, den 14-17 november, är det dags för Elmia Subcontractor. Mässan är årets viktigaste event för Aliaxis Utilities & Industry AB i Norden. Där träffar företaget den svenska verkstadsindustrin, inte minst fordonsindustrin och dess underleverantörer

Mer om: keramik


Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.267