23948sdkhjf

De får en ny partner

Waves4Power, som utvecklar vågenergi, har fått en ny partner som ska bidra till att skapa 25 års servicefri verksamhet.
Det är Borealis, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel, som blir ny partner till Waves4Power, W4P.
Waves4Power är ett svenskt företag som utvecklar och säljer vågkraftssystem. Hjärtat i dessa system är WaveEL-bojen som omvandlar vågens energi till elkraft. Ett stort antal WaveEL-bojar är sammanlänkade för att skapa en vågkraftpark.

W4P har strategiska partnerskap med ett antal världsledande företag inom olika områden. Dessa partnerskap innebär ett långsiktigt utvecklingsavtal där partnern och W4P gemensamt ska utveckla 25 års servicefri verksamhet. Varje partner är ansvarig för sin del i vågkraftparken.

Som U&D har berättat tidigare har Waves4Power kopplat in det första vågkraftverket på det norska elnätet. Samtidigt har företaget påbörjat utvecklingen av WaveEl-bojen "Next Generation", med polyetenplast (PE) som huvudmaterial. Det är där Borealis kommer in i bilden. Med sitt Borstar® PE-material ska Boralis bidra med hållbarhetsfördelar såsom lättvikt, resurseffektivitet och korrosionsbeständighet.

Skriv ut



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081