23948sdkhjf

De köper VVS-skola

Onsdagen den 28 juni fick Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, REFIS, en ny ägare.

Det är Installatörsföretagen som har köpt REFIS. Branschen är i stort behov av utbildad arbetskraft. Köpet är därför en viktig del i Installatörsföretagens arbete för en hållbar kompetensförsörjning. 

REFIS startade sin verksamhet höstterminen 2003 och har hittills examinerat ca 300 blivande VVS-montörer. Skolan erbjuder idag gymnasieutbildningen VVS- och fastighetsprogrammet, med inriktning VVS.

Jan Siezing, VD på Installatörsföretagen, är mycket nöjd med köpet och ser på framtiden med tillförsikt:

- REFIS är en väldigt bra skola. De har en väl fungerande verksamhet med duktiga och ambitiösa medarbetare. Att skolan har sitt fokus på VVS- och Fastighetsprogrammet gör att det blir lättare att utveckla VVS-programmet till att bli ännu bättre och att eleverna som slutför sin VVS-utbildning verkligen besitter de färdigheter som branschen behöver, säger han.

REFIS har under åren byggt upp ett bra samarbete med företagen i Stockholm, något som är en förutsättning för en utbildning anpassad för branschens behov. Målsättningen är att skolan och utbildningen sedan ska kunna användas som goda exempel att sprida runtom i Sverige.

- Våra medlemmar efterfrågar duktiga VVS-montörer. Som vi ser det är VVS- och Fastighetsprogrammet en grundförutsättning för en väl fungerande kompetensförsörjning. Att Installatörsföretagen nu äger REFIS är ett led i vår långsiktiga strategi att säkerställa behovet av motiverade och utvecklingsbara VVS-montörer som våra medlemmar kan anställa, avslutar Jan Siezing.

REFIS kommer även att vara delaktiga i Yrkesnämndens försöksverksamhet kring praktiska examensprov. Eleverna ska då avlägga ett prov ungefär på motsvarande nivå som görs för elektriker på ETG-skolorna idag.

Installatörsföretagen ägs av två politiskt oberoende organisationer, Elektriska Installatörsorganisationen EIO och VVS Företagen, och representerar 3 800 medlemsföretag i installationsbranschen. Företag som, med sina 50 000 medarbetare, förser Sverige med värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078