23948sdkhjf

Avtal för minskad sårbarhet

Celab Communications Danmark A/S ska leverera och underhålla radiokommunikationsutrustningen för det Danska kommunikationssystemet för beredskap, SINE.

Avtalet har slutits med Energinet, som är en offentlig verksamhet som ska säkra el- och gasförsörjningen. Det innebär att de ansvarar för att stamnäten fungerar, så att såväl medborgare som företag kan känna sig trygga i tillgången till el och gas.


Leveransen från Celab Communications är en totallösning med ett stort antal Motorola TETRA terminaler, inklusive ATEX-enheter för användning i explosiva miljöer, operatörssystem med positionering och röstinspelning, samt nödkontrollrumslösningar. Avtalet omfattar 24/7/365 support och service samt utbildning.


Det övergripande målet med kommunikationssystemet SINE är att reducera risker och sårbarheter under hela dygnet. All tjänstgörande personal måste enkelt, snabbt och säkert kunna kontakta varandra och Energinets gas- och elkontrollrum.


- I vår risk- och sårbarhetsanalys identifierade vi en sårbarhet vid avbrott i det publika mobiltelefoninätet. Vid implementering av SINE kommer denna sårbarhet att reduceras till ett absolut minimum, säger Jesper Tholstrup, beredskapskoordinator på Energinet.


Celab Communications är ett privatägt företag som är specialiserade på att tillhandahålla kundanpassade kommunikationslösningar för organisationer och företag med verksamhetskritiskt kommunikationsbehov. Celabs specialitet har historisk varit skräddarsydda kommunikationslösningar mot den privata sektorn, men är idag även en av ramavtalsleverantörerna till Sveriges nationella radionät, RAKEL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063