23948sdkhjf

Elfirma i konkurs

P. Grönlunds Elektriska AB har försatts i konkurs efter ett misslyckat försök till rekonstruktion, rapporterar Tidningen Elinstallatören.

Nackaföretaget P. Grönlunds Elektriska AB försattes förra måndagen i konkurs, på egen begäran. Försök att rekonstruera företaget har pågått sedan i höstas. Det har påverkat uppdragsgivningen, konstaterar konkursförvaltaren och advokat Erik Strömqvist.


– När det var rekonstruktion var det flera anställda som blev oroliga och gick till andra företag. Då hade de inte resurser att kunna ta några större uppdrag. De hade lite större jobb i nyproduktion. Det gick snett i två, tre större jobb, säger han till Elinstallatören.


För några år sedan hade företaget som mest 17 anställda och omsatte runt 18 miljoner kronor. När rekonstruktionen började hade antalet sjunkit till ett tiotal. Vid konkursutbrottet har bolaget inte kunnat betala sina skulder.


– Det finns inga förutsättningar för konkursboet att driva verksamheten vidare. Det finns inga pågående uppdrag. Vi stänger bara dörren och de anställda blir arbetsbefriade och får söka nya jobb. Det lilla som fanns på lager och så vidare ska vi försöka värdera och sälja.


Elfirman startade som handelsbolag inom familjen 1985 och ombildades 2008 till aktiebolag. Företaget bedrev arbete inom installation, service och underhållsarbeten inom el-, tele- och IT-området. Man utförde arbeten i både bostadsfastigheter, industrier och offentliga byggnader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064