23948sdkhjf

Har byggt om Forsmarks säkerhetssystem

Caverion har byggt om Forsmarks säkerhetssystem - ett komplicera projekt som tagit flera år.

Forsmark strävar efter att vara bland de främsta kärnkraftverken i världen när det gäller säkerhetsfrågor. Säkerhetsarbetet utvecklas kontinuerligt baserat både på krav från myndigheter och erfarenheter från internationella samarbetsorgan. Caverions uppdrag vid kärnkraftverket har omfattat både konstruktion, driftsättning och installation av ett nytt integrerat säkerhetssystem i byggnaderna.


- Det är alltid en utmaning att bygga om säkerhetssystemet i en anläggning i full drift, och när anläggningen dessutom är ett kärnkraftverk ställs man självklart inför extra höga krav både på planering och genomförande", säger Magnus Olsson, Caverion, på företagets hemsida.


Installationen innehåller en avancerad säkerhetsplattform med funktioner som åtkomstkontroll, biometrisk åtkomstkontroll, administration av tillträdeskontroll, inbrottslarm, videoövervakning, bevakningscentral och nätsäkerhet i området.


- Alla kopplingar måste skyddas mot intrång. Säkerhetssystemet är ett IT-system och vi uppdaterar systemet kontinuerligt efter de senaste rönen inom IT-säkerhet. Vi arbetar nära Caverion och tar in deras expertis vid behov och jag tycker att samarbetet med deras medarbetare fungerar bra, säger Ulf Jonsson på Forsmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063