23948sdkhjf

Atlas Copco säljer en division

Atlas Copco AB har beslutat att sälja sin division Road Construction Equipment.
Verkstadskoncernen väljer att sälja av divisionen för att den inte ger de stordriftsfördelar som behövs för att bli nummer ett eller två inom det marknadssegmentet. Atlas Copco hoppas nu hitta en bättre ägare för verksamheten. Enligt presschefen Ola Kinnander finns redan intressenter.

I Dagens Eko betonar han att det inte handlar om en nedläggning av verksamheten. Och det blir inga varsel. Inga svenska jobb, i framförallt Karlskrona, drabbas därför.

Enligt Atlas Copco ger värderingen av den sålda verksamheten ett behov av nedskrivningar på två miljarder kronor. Företaget köpte Road Construction Equipment så sent som 2007, för 6,3 miljarder kronor. Det var ett av de största köpen någonsin för koncernen. Atlas Copcos B-aktie sjönk med 1,1 procent på börsen efter försäljningsbeskedet.


Divisionen Road Construction Equipment tillverkar vältar för asfalt och jordpackning, fräsar och asfaltsutläggare. Produkterna är kända under varumärket Dynapac.


Verksamheten har försäljnings- och serviceverksamhet i 37 länder och produktionsenheter i fem länder. Verksamheten har sammanlagt 1 265 anställda och hade intäkter på cirka 2 900 MSEK förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062