23948sdkhjf

Certex och Forankra växer i Storbritannien

Med förvärvet av lastsäkringsspecialisten Pritchard Tyrite får Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad stora möjligheter att expandera i Storbritannien.

Pritchard Tyrite ska ingå i Certex UK. Certex är en ledande leverantör av stållinor och lyftredskap för för kunder inom industri, energi och sjöfart i Europa.


Pritchard Tyrite är en av Storbritanniens ledande importörer, distributörer och tillverkare av lastsäkringsutrustning. Företaget omsätter årligen 3 miljoner pund, har 17 anställda och huvudkontoret i Basingstoke.


Pritchard Tyrites fokus på transportsektorn kompletterar väl Certex specialisering inom stållinor och lyftutrustning för offshoreindustrin, hamnar, byggindustrin och andra kundsegment. Pritchard Tyrite ska också utgöra en första etablering i Storbritannien för Forankra, som är en ledande europeisk leverantör av produkter, tjänster och lösningar för lastsäkring i industrin, för logistik och transporter samt för OEM-tillverkare av lastbilar, fartyg, flygplan och helikoptrar.


Förvärvet omfattar också Pritchard Tyrites systerföretag TRS Motorsport Equipment som distribuerar och tillverkar FIA-godkända säkerhetsbälten och andra tillbehörsprodukter för motorsport och militära ändamål. TRS har ett mycket värdefullt distributionsnätverk för sina produkter.


– De förvärvade verksamheterna är delar i ett mycket välskött familjeföretag. Båda är väl positionerade inom sina respektive nischer och erbjuder oss möjligheter till synergier men också utveckling av produktsortiment och distributionskanaler. Genom Certex UK har vi lokal ledning på plats från dag ett, säger Martin Malmvik, VD och Koncernchef för Axel Johnson International.


Certex VD i Storbritannien, Kevin Smith, sammanfattar drivkrafterna bakom förvärven:


– Certex och Forankra har båda vuxit organiskt, men med en stark ägare i ryggen har vi också uppmuntrats att hitta möjligheter att öka tillväxttakten. Som dessa förvärv också visar, så tvekar vi inte att gå in i och utveckla verksamheter i relaterade branscher när vi ser möjligheter att dra nytta av vårt engagemang, våra erfarenheter och vår expertis.


Certex och Forankra ingår båda i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxLoad, som utgörs av ett trettiotal europeiska företag specialiserade på produkter och tjänster för tunga lyft och lastsäkring. Idag omsätter bolagen inom AxLoad 350 miljoner Euro och har verksamhet i 19 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078