23948sdkhjf

Dags för brukets årliga underhållsstopp

På fredag, den 23 december, startar det årliga underhållsstoppet på Stora Ensos bruk i Fors. Över 2000 åtgärder är inplanerade.

Under det årliga underhållsstoppet, som varar i drygt en vecka, sker inspektioner, rengöring, service, reparationer och inkoppling av ny utrustning på bruket. Detta är det mest omfattande underhållsstoppet under hela året och mängder av åtgärder som ska hinnas med.


Det ska utföras arbeten på brukets båda kartongmaskiner, bland annat sker installation av ny ventilation, utbyte av valsar och flera andra processförbättringar. Det sker också förbättringar av brukets produktionssystem. Äldre servrar byts ut till nya och modernare servrar, vilket leder till fördubblad datorkapacitet.

- Underhållstoppet är intensivt, men samtidigt väldigt roligt, säger Torbjörn Karlsson, underhållschef på Fors Bruk, i ett pressmeddelande.

Säkerhet har alltid högsta prioritet inom Stora Enso. Under stoppet genomförs exempelvis dagliga samordningsmöten och säkerhetsronderingar på bruket. Lokala säkerhetsutbildningar för entreprenörer har genomförts innan stoppet. Slumpvisa drog- och alkoholtester för medarbetare och entreprenörer utförs året runt på bruket och kommer givetvis att utföras även under underhållsstoppet.

Planering är A och O inför underhållsstoppet. För att alla arbeten ska hinnas med så kommer den ordinarie personalstyrkan på 530 personer att få förstärkning av cirka 300 entreprenörer varje dag.


Fors Bruk, utanför Avesta i Dalarna, är en världsledande tillverkare av förpackningskartong för livsmedel och läkemedel, grafisk kartong för bokomslag och vykort, samt cigarettkartong. Det finns 530 medarbetare på bruket. Produktionskapaciteten är 410 000 ton kartong per år. Omsättningen uppgår till 530 miljoner EUR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063