23948sdkhjf

Hörmann förvärvar portinstallatör

Hörmann Svenska AB förstärker sin position ytterligare på den svenska marknaden genom inkråmsköp av Portex AB.

Portex i västsvenska Munkedal har under många år erbjudit försäljning, installation och service av garage- och industriportar. Portex har länge varit en stor kund till Hörmann.


I samband med att Bengt Oscarsson, ägare till Portex, går i pension har ett avtal träffats som innebär att Hörmann förvärvar tillgångarna i Portex AB.


- På Hörmann är det av yttersta vikt med hög kvalité och bra service, så förvärvet av Portex kommer att komplettera vår verksamhet mycket bra, säger Per Wetterdahl, vd på Hörmann (som också går i pension vid årsskiftet).


Hörmann avser att fortsätta med den industriverksamhet som Portex bedriver: att sälja, montera och serva industriportar med tillhörande produkter - exempelvis dockningar. Personalen på Portex fortsätter därmed från årsskiftet sin anställning under Hörmann Svenska AB.


Hörmann-gruppen är Europas ledande leverantör när det gäller portar och dörrar. Mer än 15 miljoner portar har tillverkats och levererats över hela världen sedan företaget grundades 1935. 1998 startades Hörmann Svenska AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083