23948sdkhjf

Examensarbete om smarta fabriken belönat

Hanna Lindkvist och Amanda Nilsson från Högskolan i Skövde vann årets upplaga av Automation Student med sitt examensarbete om produktionspersonalen i framtidens smarta fabrik.

Prisutdelningen genomfördes den 4 oktober på fackmässan Scanautomatic och ProcessTeknik i Göteborg. Hanna och Amanda har på uppdrag av Volvo Cars i Skövde undersökt produktionspersonalens framtida roll när företaget tar steget mot den smarta fabriken. Projektet kartlägger även den nuvarande fabrikens status i förhållande till begreppet "smart fabrik" samt vad som krävs för att uppnå de framtida målen.


Så här motiverade juryn sitt val av vinnare:


Det vinnande examensarbetet presenterar en imponerande ansats, en ambitiös datainsamling och en genomgripande analys som utmanar uppdragsgivarens egna slutsatser. Med utgångspunkt i automationens viktigaste resurs – människan – utforskar arbetet framtidens hållbara och automatiserade produktionsmiljö och konkretiserar den smarta fabriken.


Andraplatsen i tävlingen delas av de två övriga finallagen – Jesper Halmsjö och Jonas Fält från Chalmers, samt Johan Svensson och Anders Dahl från Linnéuniversitetet. Samtliga finalister levererade utmärkta presentationer på en av mässans scener och intresset från publiken var stort.


Priset delades ut av Fredrik Karlsson, redaktör på Ny Teknik Automation, samt Mikael Klintberg, processledare på Automation Region. Hanna och Amanda belönades med ett stipendium på 20 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062