23948sdkhjf

Klätterteknik och LKAB tecknar avtal

Klätterteknik AB och LKAB tecknar avtal för Rope Access-tjänster.

Luossavaara-Kiirunavaara AB, LKAB, har verksamhet i Kiruna, Svappavaara, Malmberget, Narvik och Luleå. Klätterteknik AB är en av de större aktörerna i Sverige inom branschen för arbetsklättring. Nu har dessa båda tecknat ett avtal kring reparbete, så kallade ”Rope Access”-tjänster.


Klättertekniks affärsområden är industri, bygg, infrastruktur, fastigheter, utbildning och vindkraft. Med fokus på säkra helhetslösningar utförda av certifierade yrkesklättrare utvecklar företaget innovativa och kostnadseffektiva lösningar för underhåll, montage och inspektioner vilket ger minimal eller ingen påverkan av den dagliga driften. En betydande del av bolagets tjänster omfattar också installation av fallskyddssystem samt tillhörande utbildning och produkter.


Hållbarhet är viktigt för LKAB, något som öppnat upp för samarbeten med företag inom arbetsklättring där utförandet ofta spar både tid och kostnader utan att påverka säkerheten. Då tekniken för åtkomst inte kräver material eller maskiner som byggställningar och liftar minskas även transporterna kring utförandet av projekt vilket ger en positiv miljöeffekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079