23948sdkhjf

Spara energi med molnbaserad plattform

ABB lanserar en ny lösning som ansluter elektriska anläggningar till Internet of Things, Services and People (IoTSP) och som förändrar sättet som industrin övervakar, styr och optimerar sina energikostnader och laster.

Lösningen kallas Ekip SmartVision och sägs öka tillförlitligheten och kunna minska energikostnader med upp till 30 procent. Ekip SmartVision kombinerar anslutningsbarhet och sensorkapacitet hos ABB:s Emax 2-brytare, med en molnplattform som ger information för avancerad energistyrning och fjärrstyrd övervakning och diagnostik. Elförbrukning, energikostnader och beteende övervakas och analyseras konstant, vilket gör det enklare och snabbare att implementera strategisk energistyrning.


En optimerad energistyrningsstrategi kan minska toppbelastning och generera besparingar på upp till 20 procent på elnotan beroende på lokala tariffer. Ytterligare 10 procent kan sparas genom effektiva förbättringsåtgärder via övervakning och bevakning av efterfrågan på energi och kostnader.


Ekip SmartVision ansluter till Emax 2 och stärker brytarens inbyggda intelligens och anslutningsbarhet. Brytaren i sin tur ansluts till utrustning installerad i elektriska system, såsom ytterligare brytare, ljusbågsvakter och multimätare, vilka då blir sensorer som mäter och förmedlar data. Ekip SmartVision samlar all data genom en molnplattform och tillhandahåller information för analys och beslut av människorna som driver anläggningen.


Ekip SmartVision tillhandahåller direktövervakning av elektrisk utrustning tvärs över elektriska installationer, även mer komplexa. Med automatiska larmsignaler, omedelbar access till dokumentation från många olika enheter samt fjärrstyrda diagnostikfunktioner blir också underhållet enklare än någonsin tidigare. I och med den molnbaserade arkitekturen arbetar Ekip SmartVision varifrån som helst via en smartphone, surfplatta eller PC.


Ekip SmartVision presenteras på Hannovermässan idag och blir kommersiellt tillgänglig senare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063