23948sdkhjf

Nya ägare till Scandinavian Friction

Det inom friktionsbranschen välrenommerade företaget Scandinavian Friction har fått nya ägare.

Detta i form av företaget Teknikprodukter. Förvärvet stärker deras ställning som en viktig underleverantör inom svensk tillverkningsindustri. Scandinavian Frictions spetskompetens gör att Teknikprodukter nu blir en komplett partner för lösningar inom både hög och låg friktion.


Scandinavian Friction grundades år 1993 i Göteborg och drevs av de bägge ägarna Lars-Peter Andersson och Anders Boström. Sedan många år tillbaka har bolaget varit en etablerad leverantör inom bland annat gruvindustrin, stålindustrin och i den marina sektorn.


Produktfloran med till exempel kompositmaterial, konstruktionsplaster och friktionsmaterial blir nu ett bra komplement till Teknikprodukters kompetenser inom Tätning, Friktion och Kraftöverföring. Det ger även en betydligt starkare position inom viktiga branscher som till exempel vind- och vattenkraft.


Affärsområdet har präglats av kreativitet och problemlösning, där den bästa lösningen för kunden alltid har varit målet. Det har skapat ett stort nätverk av leverantörer som möter marknadens alla krav.


Scandinavian Frictions verksamhet slås samman med Teknikprodukters kontor på Ringön i Göteborg och lagerhållningen flyttas till Teknikprodukters centrallager i Jönköping.


De två ägarna Lars-Peter Andersson och Anders Boström gick i pension i samband med förvärvet. Scandinavian Frictions verksamhet är redan helt integrerad i Teknikprodukter och affärsområdet drivs nu av Markus Leufkens som har många års erfarenhet av underhållsbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08