23948sdkhjf

Heldag för pumpanvändare

17 november är det åter dags för Pumpdagen på Svenska mässan i Göteborg.
Pumpdagen är mötesplatsen för pumpanvändare som vill öka driftsäkerheten och spara pengar på under håll och drift. Dagen vänder sig till alla som använder pumpar och fattar beslut kring drift och underhåll av pumpsystem.

Det är tredje året som Pumpdagen arrangeras i Göteborg. 2013 handlade det om komponenterna med fokus på underhållet. 2014 var inriktningen på energi- och underhållsoptimering.

Årets Pumpdag lyfter de ekonomiska aspekterna och fokuserar på driftsäkerhet och energioptimering. Pumpdagen har bjudit in de bästa specialisterna på området.

– Målsättningen med optimeringen är att få pumparna att gå ännu längre. Du uppnår en driftsäkerhetsaspekt, du får ut mer produkter och en jämnare produktion med högre kvalitet och drar ned energi- och driftskostnaden, säger Mats Björkner, Pumpportalen.se.

Mats Björkner är medveten om att de stora pumpanvändarna har bra koll på sina pumpar med tillståndsövervakning och planerade stopp för att undvika haverier.

– Men här handlar det om att övervaka systemet, förbättra ekonomin i hela driften och öka driftsäkerheten. Det är något annat, säger Mats Björkner som, som tidigare, satt samman programmet för Pumpdagen.

Alla som arbetar med pumpar bör veta vikten av effektiva pumpar – och hur det påverkar produktion, underhåll, kvalitet och ekonomi.

Ska man driva ett projekt inom pumpoptimering måsta alla sträva åt samma håll. Det räcker inte att en enstaka person från ett företag lär sig det här och sedan arbetar på egen hand.

– Det handlar om att företagsledningen, ekonomiavdelningen, driften och underhållet ska förstå varför man gör detta, säger Mats Björkner.

På Pumpdagen 2015 talar bland andra: Peter Hallengren, Midroc, som talar om riskbaserat underhåll; Stellan Rosenqvist, ABB, som talar om att optimera pumpdrifter lönar sig; Mats Björkner, Pumpportalen, som talar om energiutvärdering och optimering av pumpsystem enligt nya standarden ISO 14414; Torbjörn Pettersson, Zander & Ingeström AB, som talar om pumpsystem med extrem flödesvariation.

Mer info om Pumpdagen 2015 hittar du här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078