23948sdkhjf

Verkstadshandboken i ny upplaga

Verkstadshandboken från Liber AB har hittills tryckts i en total upplaga på 185 000 ex och nu är det dags för en ny upplaga, den femtonde i ordningen.
Uppaga 15 omfattar 360 sidor fullspäckade med yrkestekniska kunskaper.

Varje upplaga bearbetas noggrant med hjälp av ledande svenska experter från sextio företag.

Följande kapitel ingår i boken: Fräsning. Svarvning. Slipning. Borrning/hålbearbetning. Gängor och gängning. Sågning. CNC-teknik. Svetsning och skärning. Lödning. Plåtteknik. Ritteknik. Mätning. Toleranser och ytjämnhet. Pneumatik och hydraulik. Material. Maskinelement. Tabeller och elteknik. Engelsk-svensk ordlista samt ett alfabetiskt register.

Varje kapitel inleds med en innehållsförteckning. Dessutom finns praktiska hänvisningar till andra sidor samt det alfabetiska registret.

Innehållet i handboken presenteras på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt. Överskådliga tabeller och diagram , klara instruktioner och anvisningar bidrar till detta.

I verkstadshandboken finns ca 100 standarder upptagna. Dessa är pedagogiskt bearbetade och standardnummer med utgåva anges. Den pedagogiska bearbetningen innebär att det är lätt att utläsa det praktiskt viktiga ur respektive standard.

Till Verkstadshandboken finns ett Övningshäfte och en Lärarhandledning.

Övningshäftet innehåller uppgifter som leder till att man blir väl insatt i handboken samt att yrkestekniska kunskaper inhämtas.

Lärarhandledningen innehåller facit till uppgifterna i övningshäftet samt pedagogiska tips till användning av Verkstadshandboken.

Verkstadshandboken 15 är användbar för bland andra studerande inom praktiska och teoretiska utbildningar, yrkesverksamma med tekniska uppgifter, konstruktörer, CNC-programmerare, arbetsledare med tekniskt ansvar och försäljare av tekniska produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063