23948sdkhjf

Trycktåliga givare detekterar ferromagnetiska metaller

Den senaste produktutvecklingen från ifm electronic har en innovativ funktionsprincip och en trycktålighet på upp till 500 bar.
Med ett metallhölje i ett stycke, är givarna i serierna MFH / M9H extremt robusta. Dessutom erbjuder de skyddsklass IP 65/68 / 69K för tuffa miljöer och temperaturstabilitet från -25 till 120 °C.

Tekniken förlitar sig på en MR-mätcell förspänd med en permanentmagnet, båda i samma hölje, så att endast järnmetaller som verktygsstål detekteras och en extern magnet inte är nödvändig. Andra metaller, såsom aluminium eller rostfritt stål, har inte någon effekt på givaren. Enheterna kan inte bara användas som gränslägesbrytare i hydraulcylindrar utan även på andra hydrauliska komponenter som ventiler eller pumpar, i maskinteknik eller inom processindustrin. MFH-utförandet erbjuder ett sprängtryck som överstiger 2000 bar.

Helmetallhöljet är tillverkat i ett enda stycke och säkerställer permanent mekanisk tålighet mot tryckvariationer, stötar och vibrationer. Detta i motsats till keramiska aktiva ytor, som lätt kan skadas av stötar. Den höga temperaturstabiliteten gör att givaren kan behålla sin fulla funktionalitet både i extremt varma maskiner och utomhus i direkt solljus.

De nya lättmonterade givarna levereras med ett M12- eller M14-hölje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062