23948sdkhjf

Optimerande samarbete för bättre panndrift

Capee Group och Dekon Engineering inleder ett samarbete i syfte att hjälpa industrin att köra sina pannor optimalt.

Capee Action Station är en svenskutvecklad mjukvara som snabbt läser in data från en kunds samtliga befintliga produktionssystem. Möjligheten att enkelt och effektivt samköra stora mängder historisk och realtidsaktuell data ger helt nya möjligheter att identifiera och analysera samband.


– Ledtrådarna till en anläggnings mest effektiva körsätt ligger ofta dolda i historiska data. Capee Action Station är ett analysverktyg som hjälper oss på Dekon att snabbt hitta nålen i den digitala höstacken, säger Dekon Engineerings vd Håkan Johansson.


– Nu kan vi se samband både snabbare och mer precist och därför optimera en anläggning ännu bättre. Vattenfall Uppsala har exempelvis bestående reducerat sina NOx-utsläpp med 20 %.


Utöver optimeringsuppdrag inom kraft- och processindustrin samarbetar Dekon och Capee också i samband med driftsättningar av nya eller ombyggda anläggningar.


– Tillsammans kan vi leverera en effektivare trimning, en snabbare identifiering av felorsaker och en tidigare överlämning av anläggningen till slutkunden, konstaterar Håkan Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062