23948sdkhjf

Stora Enso uppgraderar tillståndskontroll

På pappersbruket Stora Enso Kvarnsveden i Dalarna arbetar man sedan många år aktivt med tillståndsbaserat underhåll. Nu har ytterligare en stor satsning gjorts i form av en uppgradering av brukets portabla mätinstrument för tillståndskontroll.

Stora Enso Kvarnsveden har uppgraderat sina fem instrument av typen Leonova Infinity till fyra Leonova Emerald och en Leonova Diamond. Såväl de gamla som nya instrumenten kommer från SPM. De ska användas för mätning av mekanisk kondition på pappersbrukets processkritiska maskiner med lagerövervakning och avancerad men lätthanterlig vibrationsanalys.


Teemu Lehtola, underhållsansvarig på Stora Enso Kvarnsveden, förklarar vad som ligger bakom investeringen:


- Vi fick möjlighet att prova de senast lanserade instrumenten, då våra befintliga instrument började bli till åren. När vi jämförde tider på våra mätronder kom vi fram till att vi totalt kan spara drygt tjugo mantimmar per månad. Den tiden kan vi istället lägga på att analysera våra mätvärden och förbättringar. Dessutom finns det fler funktioner i de nya systemen som vi kommer att kunna använda oss av.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078