23948sdkhjf

Tågunderhåll med automatik

Bombardier har vunnit ett tioårigt kontrakt på tågunderhåll avseende brittiska National Express Electrostar regionaltåg i Essex, nordost om London.

Avtalet är värt motsvarande 196 MEUR och kontraktet omfattar underhåll vid depå och Bombardiers automatiserade system för fordonsövervakning och analys, som underlättar och förenklar preventivt och prediktivt underhåll.


Systemet, som går under benämningen Automatic Vehicle Inspection System, är redan idag i drift vid en anläggning i Storbritannien och en i Sydafrika och använder kameror och sensorer för att övervaka tågets status. Automatiserad övervakning kompletterar traditionellt underhåll genom att generera arbetsorder och komponentbeställningar och säkrar på så vis längre driftstid och färre avbrott.


Innovativt och förbättrat tågunderhåll bidrar till att förbättra järnvägens tillförlitlighet och är ett prioriterat affärsområde inom Bombardier. Nyligen tog Bombardier hem ett kontrakt på underhåll av de italienska statsjärnvägarnas nya flotta av höghastighetståg.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078