23948sdkhjf

Entre blir Access

SSG Standard Solutions Group AB i Sundsvall, som utvecklar tjänster och utbildningar för svensk industri, vidareutvecklar Entrepasset till Accesskortet och utökar funktionaliteten.

Med Accesskortet ges möjlighet att lägga in fler kompetenser än SSG Entre, så som Heta Arbeten.


SSG Entre är Sveriges mest populära säkerhetsutbildning för entreprenörer med c:a 160 000 utbildade och ca 160 kravställande industrianläggningar i Sverige. När en entreprenör klarat SSG Entre får denne ett Entrepass, som via SSGs inpasseringstjänst SSG Access även kan fungera som ett inpasseringskort. Nu utvecklas tjänsten SSG Access genom Accesskortet, som ersätter det tidigare Entrepasset och samlar alla utbildningar på ett ställe.


– Det här gör det enklare för anläggningarna att se så att de som ska utföra arbete har rätt kompetens, säger Lena Wiig, tjänsteägare på SSG. Dessutom skapas ett komplett kort med inpasseringsmöjligheter.


Vidare lanserar SSG en kompetensdatabas, SSG Profile, som gör att användare till tjänsten har möjlighet att, förutom SSGs egna utbildningar, registrera externa kompetenser. Med Accesskortet kan anslutna anläggningar se vilka utbildningar och kompetenser en entreprenör har, något som tidigare var begränsat till SSG Entre


– I dag kan anläggningar som är anslutna till SSG Access på ett enkelt sätt se via en entreprenörs Entrepass vilka som har tillträde till en anläggning eller inte. Den nya kompetensdatabasen gör det möjligt att registrera externa kompetenser, såsom Heta Arbeten eller andra certifikat, och göra dessa synliga för den kravställande anläggningen, säger Lena Wiig.


Befintliga Entrepass kommer att leva kvar under giltighetstiden och behöver inte bytas ut till ett Accesskort. Accesskorten kommer att lanseras i juni 2015.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08