23948sdkhjf

Sammangående inom smörjutrustning

Alentec & Orion AB och Eurolube Equipment AB gick samman den 1 januari 2015.

Syftet med samgående är att förenkla koncernens struktur och organisation för att uppnå en mer kostnadseffektiv förvaltning.


Eurolube Equipment AB flyttar hela verksamheten från Storå i Lindesbergs Kommun till Alentec & Orion ABs lokaler i Älta utanför Stockholm. Varumärket Eurolube kommer att marknadsföras och distribueras som tidigare. Organisatoriskt ger samgåendet flera positiva effekter förutom att det medför att positionen som marknadsledare förstärks ytterligare genom de två varumärkena Eurolube och Orion.


– Våra service- och supportavdelningar slås samman och det kommer våra kunder absolut ha glädje av, säger Krister Tynhage, VD på Alentec & Orion AB. Ett gemensamt lager innebär också att logistiken kan vässas ytterligare.


Eurolube Equipment AB är precis som Alentec & Orion AB även aktiv på marknader utanför Sveriges gränser. Samgåendet innebär att försäljningen internationellt kan effektiviseras då man nu exempelvis kan organisera respektive nätverk med distributörer för att täcka marknaden bättre.


– Samtidigt som vi slår ihop vissa funktioner så kommer vi tydligare fokusera på olika marknadsområden, säger Kenneth Ahlin, VD på Eurolube Equipment AB. På så sätt kan vi minimera konkurrenssituationen mellan oss samtidigt som vi blir tydligare på marknaden.


Strategin är att med de båda varumärkena täcka in marknader på samtliga världsdelar inom de affärsområden som hanterar smörjutrustning. Alentec & Orion AB kommer även fortsättningsvis att lägga stor tyngd vid att leverera kompletta lösningar och installationer direkt anpassade till verkstäder för personbilar, lastbilar och tyngre entreprenadfordon samt industrier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094