23948sdkhjf

Övervakningssystem till kraftvärmeverk

SKF har fått en order av Mälarenergi gällande att leverera vibrationsövervakningssystem till kraftvärmeverket i Västerås. Systemet syftar till att upptäcka avvikelser i tid i anläggningen.

Det handlar om onlinemätsystemet IMX-S som kommer att övervaka kritiska processfläktar och kylvattenpumpar i den nya samförbränningsanläggningen, Block 6, som förser Västeråsregionen med el och värme. Den energieffektiva anläggningen förbränner biobränsle och avfall från både Sverige och Europa.


Underhållsavdelningen använder SKF Microlog för att inspektera alla lager på hela anläggningen. Dessutom används SKF Microlog Inspector av operatörsunderhållet i syfte att hämta upp tillståndsdata som temperatur, oljetryck och vibrationer i anläggningen. SKF har vidare hjälpt till att bygga upp mät- och inspektionsrundor i hela Block 6. Alla verktyg för onlineövervakning, portabel tillståndskontroll och specialistunderhåll är kopplade till en och samma avancerade mjukvara, Aptitude Analyst. Fördelen med detta är att man på ett enkelt och överskådligt sätt får en samlad bild av anläggningens kondition.


Ordern omfattar även utbildning och uppgraderingar av mjukvara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063