23948sdkhjf

Hälsocheck för hamnkranar

I Norrköpings hamn ser elva stora hamnkranar till att verksamheten förlöper som den ska. Nu har man genomfört en omfattande konditionsanalys av kranarna.

I ett pressmeddelande säger hamnens tekniske chef Raymond Axelsson att man behövde få en statuskoll på hela kranparken och göra en djupare analys för att kunna planera och besluta inför framtiden.



Uppdraget att utföra konditionsanaöys på kranparken (bland annat på landets starkaste hamnkran som lyfter 350 ton) gick till Inspecta Technology, som bland annat visuellt kontrollerat alla stålkonstruktioner, maskindelar och övrig utrustning. Speciellt utsatta delar som svetsar, nitar, fogar och snitt besiktigades extra noggrant. En förstärkt kontroll av identifierade områden med korrosion, sprickor och/eller deformationer gjordes sedan med hjälp av magnetpulverprovning.



Analyserna visade på några ställen med begynnande skadeutveckling och där har man föreslaget åtgärder för att minimera skadorna. De visade också att flera av kranarna bara är att köra vidare med utan några andra åtgärder än det vanliga underhålletoch återkommande besiktningar.



Sammantaget drar man slutsatsen att det finns mer liv kvar i kranarna än vad man skulle kunna tro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064