23948sdkhjf

Bilfinger i storkontrakt inom vattenkraft

Bilfinger storsatsar på vattenkraft i Sverige och tar nu över den lokala driften och underhållet av 125 kraftstationer och över 250 dammar från Fortum. Avtalet innebär att Bilfinger knyter till sig cirka 200 av Fortums medarbetare.

− Detta är ett otroligt viktigt kontrakt för oss. Vi ser stora möjligheter till ytterligare tillväxt inom vattenkraft i såväl Sverige och Norge som i övriga Europa, säger David Hellström, VD för Bilfinger Industrial Services Sweden AB.


Avtalet mellan Fortum Generation AB och Bilfinger innebär att Bilfinger Industrial Services tar över underhåll och lokal drift av Fortums 125 kraftstationer samt över 250 dammar från den 1 januari 2015. Avtalet sträcker sig över tre år med option på ytterligare två. Affären medför en tillväxt på 20 procent för Bilfinger i Sverige.


Ingenjörs- och servicebolaget Bilfinger Industrial Services Sweden AB är sedan den 1 april 2013 en fusion mellan underhållsbolaget BIS Production Partner AB och isolerings- och ställningsbolaget BIS Isenta AB. Företaget har en omsättning på 1,2 miljarder kronor och cirka 1100 anställda. Bolaget har verksamhet i hela Sverige på 29 olika lokaliseringar. Några av de största kunderna är Vattenfall, AkzoNobel, Borealis, SCA, Stora Enso, Metsä, Outokumpu och Sandvik.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063