23948sdkhjf

Efter valet, i kvalet…..

När dessa rader skrivs är valresultatet inte ens tolv timmar gammalt. Det är med andra ord svårt att dra några direkt slutsatser av resultatet, förutom att det blir regeringsskifte. Hur den nya regeringen kommer att se ut står till stor del skrivet i stjärnorna eftersom inget tydligt alternativ fått egen majoritet.

Det lär med andra ord förhandlas intensivt under de kommande veckorna, både inom självklara och inom det som brukar kallas ”oheliga” allianser och resultatet av detta ska bli spännande att se.

När valrörelsen var som intensivast ställdes det ut löften om mycket pengar till underhåll, inte bara inom järnvägen, utan till viss del också annan infrastruktur. Hur det blir med detta återstår ju nu att se, eftersom vi nu sannolikt står inför både många och långa diskussioner när olika aktörers vallöften ska jämkas samman till politiska förslag som ska klara sig igenom riksdagen. Klart är väl ändå att dessa sektorer kommer att tillföras mer resurser. Om även sättet att organisera till exempel järnvägsunderhållet förändras påtagligt får vi se, men de signalerna var ju tydliga från olika håll före valet. Men som sagt, i den parlamentariska situation som uppstått är det frågan om det finns ett enda vallöfte från något håll som kommer att vara möjliga att helt förverkliga.

Med andra ord, vi står inför en period av osäkerhet, det är ironiskt nog säkert. Hur lång och hur intensiv den perioden blir, det återstår att se. En hel del har säkert klarnat under tiden som gått från denna texts tillblivelse till dess att den når er läsare. Sedan får vi se…..

Peter Olofsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062