23948sdkhjf

Svevia rustar upp vägar

Svevia har fått uppdrag av Trafikverket att utföra vägförstärkningsarbeten på väg 670 mellan Gumboda och Robertsfors samt väg 664 mellan Bygdeå och Västra Sjulsmark.

De båda uppdragen är tillsammans värda 71,5 MSEK.


– En vägförstärkning betyder att vi renoverar och förbättrar en befintlig väg. Alla vägkonstruktioner förändras under åren av den belastning de utsätts för i form av trafik och naturkrafter. Beroende på hur den befintliga vägkonstruktionen är utförd och vilka förutsättningar som finns för vägen ser åtgärderna lite olika ut. Men i stor sett innebär en vägförstärkning att man gräver ur gammalt material, stenar som får tjälen att orsakar sprickor och bulor tas bort, nya vägtrummor grävs ner och vägkroppen byggs upp med nytt material för att vara hållfast och stabil, säger Mikael Gerklev, Svevia


På den 10 kilometer långa sträckan mellan Robertsfors och Gumboda kommer man att gräva ner till 1,80 meters djup för att ta bort stenbumlingar ur vägen. De ska även bygga en cykelbana längs väg 670 genom Robertsfors by för en mer trafiksäker cykelmiljö. Vägen mellan Bygdeå och Västra Sjulsmark som idag till hälften är grusväg kommer att få en ny asfaltbeläggning för hela sträckan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375